Zwangerschap: week 1: verschil tussen versies

Uit Babypedia

Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '== Het kind == Lengte van de baby: 0 millimeter Gewicht van de baby: 0 gram == De moeder == Tijdens de zogenaamde eerste week van de zwangerschap is er feitelijk n...')
 
Regel 18: Regel 18:
  
 
Lees verder: [[Zwangerschap: week 2]]
 
Lees verder: [[Zwangerschap: week 2]]
 +
 +
Ga terug naar het [[overzicht van de ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap]].
  
 
[[Categorie: Zwangerschap]]
 
[[Categorie: Zwangerschap]]

Versie van 17 jan 2014 om 13:11

Het kind

Lengte van de baby: 0 millimeter

Gewicht van de baby: 0 gram

De moeder

Tijdens de zogenaamde eerste week van de zwangerschap is er feitelijk nog geen sprake van zwangerschap. Een zwangerschap wordt berekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Het baarmoederslijmvlies wordt voor een deel afgestoten en wordt daarna opnieuw dikker, voor het geval er bevruchting plaats zal vinden.

Wanneer een eventuele bevruchting plaats kan vinden hangt af van wanneer in de cyclus de eisprong plaatsvindt. De eisprong vindt bij elke vrouw op een ander moment in de cyclus plaats, gemiddeld zo'n 14 dagen voor de eerstvolgende menstruatie in het geval er geen bevruchting heeft plaatsgevonden.

Bij een actieve zwangerschapswens hebt is het verstandig om rekening te houden met een aantal dingen:

  • Het is verstandig om roken en het drinken van alcohol te stoppen, dit komt de gezondheid van het kindje niet ten goede
  • Als je een arts bezoekt, is het verstandig te melden dat je een actieve kinderwens hebt. Dit omdat als je medicijnen nodig zou hebben, niet elk medicijn in de zwangerschap veilig gegeven kan worden.
  • Je kunt alvast beginnen met het innemen van foliumzuur. Dat zorgt ervoor dat je kindje minder kans heeft op het ontstaan van een open ruggetje en open schedeltje. Foliumzuur kun je innemen tijdens de eerste 8-12 weken van de zwangerschap, nadien is het niet meer nodig.


Lees verder: Zwangerschap: week 2

Ga terug naar het overzicht van de ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap.

Speciale pagina's