Wat is Babypedia?

Uit Babypedia

Versie door Babypedia (Overleg | bijdragen) op 21 nov 2017 om 09:54

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het idee voor Stichting Babypedia is ontstaan in 2010. Een groep prille ouders bleef met heel wat kritische vragen zitten, ook na bezoek aan consultatiebureau of arts. Iedere nieuwe ouder moest zich een eigen weg zien te banen door de informatiebrij die tegenwoordig offline en online beschikbaar is. Ook met onderling overleg kwam men er niet altijd uit. De vraag bleef welke informatie betrouwbaar is en welke niet. Niet alle uitspraken zijn onderbouwd, en beleid en richtlijnen veranderen ook weer in de loop van de tijd. Wat dan te doen als je graag het allerbeste wilt voor je kind en het gezin?

Wij begrepen niet dat dit iedere nieuwe ouder overkomt. Overal ter wereld worden kinderen geboren, en overal lijkt daarmee weer anders te worden omgegaan. Het leek ons dat kennis van onafhankelijke specialisten kosteloos zou moeten kunnen worden aangeboden zodat zoveel mogelijk mensen daarvan zouden kunnen profiteren. We startten Stichting Babypedia met het idee een brug te slaan tussen verschillende kennis-instellingen aan de ene kant en jonge ouders aan de andere kant. Onze website kan gezien worden als een plein, een forum, een uitwisselingsplek waar je, als het goed is, iets wijzer vandaan komt dan je er naartoe ging.


Het idee van Stichting Babypedia wordt door velen toegejuicht en diverse specialisten hebben zich voor de website beschikbaar gesteld als klankbord en vraagbaak. Voor de inhoud is Stichting Babypedia afhankelijk van vrijwilligers. Langzaam maar zeker krijgt het project gezicht, vorm en draagvlak.

Stichting 
Babypedia is altijd op zoek naar meer. Meer feitenkennis, weetjes, tips en trucs. Als je dus het nieuwste recept voor zelfgemaakt bellenblaassop met ons wilt delen, of weet wat de werkzame stof is van bijtwortels, als je weet hoe je kinderen met plezier gezond kunt laten eten of als je een foutje hebt gezien op een van onze pagina's, laat het ons dan weten via info@babypedia.nl. We hopen van je te horen!


We wensen iedere gebruiker veel leesplezier en inspiratie toe.


Namens Stichting Babypedia,


Patty Goumans-Nieuwenburg

Voorzitter


UK flag.jpg Read this page in English

Speciale pagina's