Kraamfeest

Uit Babypedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Tijdens een kraamfeest, ook wel de babyborrel genoemd, worden vrienden en familie uitgenodigd om het nieuwe gezinslid te komen bewonderen. Het bezoek komt in één keer langs waardoor de jonge ouders tijdens de kraamperiode niet iedere dag kraambezoek over de vloer krijgen. Hierdoor kan het gezin na het kraamfeest extra genieten van elkaar.

Datum kraamfeest/babyborrel

Het kraamfeest wordt over het algemeen 4 á 6 weken na de geboorte gevierd, maar dit is uiteraard afhankelijk van de gezondheid van moeder en kind. Jonge ouders krijgen al snel de vraag van vrienden en familie of zij langs mogen komen in de kraamperiode. Daarom is het aan te raden niet te lang te wachten met het organiseren van het feest voor je kraambezoek.

Organisatie kraamfeest/babyborrel

Meestal vindt het kraamfeest bij de jonge ouders thuis plaats. Vaak worden zij geholpen door een familielid of vriend(in) bij de organisatie. Het huis wordt versierd in het roze/blauw, er staan lekkere hapjes op tafel (beschuit met muisjes of roze/blauwe cupcakes) en natuurlijk staat de kleine centraal. Het is echter ook mogelijk een locatie te huren. Hierdoor is er meer ruimte en blijft het huis netjes. Het feest vindt over het algemeen ’s middags plaats en duurt gemiddeld drie uur.

Gasten kraamfeest/babyborrel

Het kraamfeest is bedoeld voor goede vrienden en familie. Naaste familie komt vaak al direct na de bevalling langs. Tijdens het kraamfeest worden de overige familieleden en vrienden op één dag uitgenodigd. Het voordeel is dat al het kraambezoek direct geweest is en de jonge ouders zich daarna volledig op het gezin kunnen richten. Verstuur de uitnodiging voor het kraamfeest direct mee met het geboortekaartje zodat iedereen tijdig op de hoogte is.

Activiteiten kraamfeest/babyborrel

Tijdens een kraamfeest of babyborrel komt iedereen langs om de kleine te bewonderen. Verder wordt er gegeten, gedronken en bijgepraat. Vaak wil het bezoek de kinderkamer bekijken. Komen er ook kinderen mee? Zorg dan voor een speelhoek waar zij zich kunnen vermaken. Daarnaast nemen de gasten over het algemeen cadeaus mee voor de ouders en hun kindje.

Auteur

De eerste versie van dit artikel werd geschreven door Irene Boer.

Zoekwoorden

Kraamfeest, babyborrel, baby feest, baby party, versiering, kraambezoek, kraamvisite, kraamperiode.

Speciale pagina's