Jack Newman

Uit Babypedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding

Jack Newman is een Canadese kinderarts die geldt als een autoriteit op het gebied van borstvoeding. Hij is geboren in Tel Aviv, Israel en als peuter naar Canada verhuisd. In 1970 studeerde hij af als kinderarts aan de medische faculteit van de Universiteit van Toronto.  
In 1984 richtte hij de eerste borstvoedingskliniek (zie ook de pagina borstvoedingscentra) op in het Toronto Kinderziekenhuis. Hij was adviseur van Unicef voor het 'Baby Friendly Hospital Initiative' in Afrika, en heeft in de Scientific American en in verschillende medische tijdschriften artikelen gepubliceerd over borstvoeding. Jack Newman werkte als kinderarts o.a. in Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. Momenteel is hij werkzaam in Canada in de door hem opgerichte borstvoedingskliniek. Kenmerkend voor de ideeën van Jack Newman is dat hij borstvoeding niet ziet als een keuze, maar als de enige juiste wijze om een pasgeborene te voeden.

Boek van Jack Newman

Jack Newman heeft veel artikelen geschreven over borstvoeding en in 2006 is een boek verschenen van zijn hand, getiteld “The ultimate breastfeeding book of answers”. In dit boek staan praktische tips vermeld voor het geven van borstvoeding en wordt uitgelegd waarom Jack Newman borstvoeding beter vindt dan melk in poedervorm.

Auteur

Dit stukje is geschreven door Miranda Blok.

Externe links

International Breastfeeding Centre van Jack Newman - www.nbci.ca Borstvoedingscentrum Amsterdam - www.borstvoedingscentrum.nl

Speciale pagina's