Het verhogen van je bed

Uit Babypedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding

Voor het geval dat een bevalling thuis plaats zal vinden is het de bedoeling dat er enkele weken voor de uitgerekende datum een verhoogd bed is in het huis van de hoogzwangere vrouw.

Omschrijving van het verhogen van je bed

Vanaf het moment dat de zwangerschap 37 weken gaande is dient er een bed te zijn verhoogd in het huis van de hoogzwangere vrouw, dat op hoogte staat van 80 cm, gemeten van de grond tot de bovenkant van het matras. Dit is zodat de verloskundige en kraamzorg die eventueel bij de bevalling aanwezig zullen zijn op een voor hen goede werkhoogte kunnen staan. Ook in de kraamweek kunnen hulpverleners de bevallen vrouw dan goed te hulp schieten en verzorgen.

Hoe je bed te verhogen?

Door klossen onder de poten van het bed te plaatsen kan een bed verhoogd worden en tegelijkertijd stevig genoeg staan voor de eventuele bevalling die op of in het bed zal plaatsvinden. Deze klossen zijn in principe te huur, te leen of te koop. In plaats van klossen kunnen ook bierkratjes of stoeptegels worden gebruikt. Het gaat erom dat het bed stevig staat, van onderaf is verhoogd en niet kan kantelen of in kan storten.

Interne links

Bevallen

Auteur

De eerste versie van dit artikel werd geschreven door Stichting Babypedia.

Zoekwoorden

Thuis bevallen, thuisbevalling, werkhoogte, arbeidsvoorwaarden, ARBO-wet

Speciale pagina's