Gender Reveal feest

Uit Babypedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Tijdens een Gender Reveal feest wordt door een zwangere vrouw aan de aanwezigen bekend gemaakt of er een jongen of een meisje op komst is. Meestal vindt dit feest, dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, plaats na de 20-weken echo. Het huis wordt versierd in het roze én blauw en het geslacht van de baby die op komst is wordt op een leuke manier bekend gemaakt.

Omschrijving Gender Reveal feest

Het Gender Reveal feest wordt georganiseerd zodra bekend is of de toekomstige moeder zwanger is van een jongen of een meisje. Dit is meestal na 20 weken zwangerschap. Het is echter al vanaf de 15e week zwangerschap mogelijk om het geslacht van de baby met enige zekerheid vast te stellen. Hiervoor kan men een speciale echo aanvragen. Nadat het grote nieuws bekend is, wordt de Gender Reveal party georganiseerd.

Organisatie Gender Reveal feest

Vaak wordt de Gender Reveal party georganiseerd door de toekomstige ouders zelf, omdat zij tijdens de echo te horen hebben gekregen wat het geslacht van hun kindje is. Zij zorgen voor de versiering en nodigen familie en goede vrienden uit. Tijdens het feest krijgt iedereen te horen of het een jongen of meisje wordt. Dit kan op verschillende manieren bekend gemaakt worden.

Manieren om het geslacht te vertellen

De meest gebruikelijke manier is om een speciale Gender Reveal taart of Gender Reveal cupcakes te laten maken. De vulling wordt aangepast aan het geslacht van de baby: roze of blauw. Bij het aansnijden van de taart of de eerste hap van de cupcake weet iedereen aan de hand van de kleur van de vulling of het een jongen of meisje wordt. Andere manieren om het nieuws bekend te maken zijn: gelukskoekjes met daarin een briefje met het geslacht er op, iedereen krijgt een roze of blauw cadeautje en pakt dit tegelijk uit, een grote broer of zus trekt een t-shirt aan met de tekst ‘Ik krijg een broertje’ of ‘Ik krijg een zusje’ of er wordt een grote doos met roze of blauwe heliumballonnen open getrokken.

Verrassing voor de toekomstige ouders

Hoewel het Gender Reveal feest over het algemeen door de toekomstige ouders zelf wordt georganiseerd, komt het ook voor dat een familielid de organisatie uit handen neemt omdat de ouders zelf ook graag verrast willen worden tijdens het Gender Reveal feest. Het is mogelijk om tijdens de echo te vragen of het geslacht op een papiertje geschreven kan worden in een gesloten envelop. De envelop geef je vervolgens aan een familielid die de organisatie overneemt.

Overige activiteiten

Het belangrijkste tijdens de Gender Reveal party is het moment dat bekend wordt gemaakt of er een jongen of meisje op komst is. Daarnaast staan er vaak roze en blauwe hapjes op tafel en is het huis versierd in zowel blauwe als roze kleuren. Soms worden er tijdens een Gender Reveal feest ook spelletjes gespeeld (raad het geslacht of raad de naam). Ook worden de toekomstige ouders soms verrast met cadeaus, maar dit is niet verplicht.

Auteur

De eerste versie van dit artikel werd geschreven door Irene Boer.

Zoekwoorden

Gender reveal feest, gender reveal party, baby feest, baby party, versiering, geslachtsbepaling, jongen of meisje

Speciale pagina's