Categorie:Zwangerschap en bevalling

Uit Babypedia

Versie door Babypedia (Overleg | bijdragen) op 16 jun 2020 om 11:37

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Zwangerschap en bevalling.jpg

In de Categorie Zwangerschap en bevalling kun je onder andere lezen over zwanger worden. Je vindt er informatie over de vruchtbaarheidscyclus en de factoren die van invloed zijn op het zwanger raken.

Verder kun je hier lezen over zwanger zijn. Er wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van de foetus (hartslag van de baby) en de ontwikkeling van het zwangere moederlichaam, en er worden begrippen toegelicht zoals zwangerschapsmasker, placenta, meconium, bekkenpijn en het breken van de vliezen. Misschien heb je last van het vena cava inferior syndroom of wil je weten wat een doptone is. En welke vitamines moet je tijdens je zwangerschap extra innemen? Kijk ook naar het overzicht van de ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap kun je je ook richten op de periode erna: eerst de bevalling en dan de kraamperiode. Het in huis halen van benodigde spulletjes, het opnemen van contact met de kraamzorg. Dit kun je zelf doen, of je kunt beginnen door in gesprek te gaan met een babyplanner.

Vanuit de overheid worden baby's allerlei onderzoeken aangeboden, zoals de gehoortest en hielprik. Ook is er een vaccinatieprogramma.


Ga naar één van de andere categorieën:

Ouderschap

Voeding

Gezondheid

Samenleving

Ontwikkeling

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende ondercategorie.

Pagina’s in categorie "Zwangerschap en bevalling"

Deze categorie bevat de volgende 84 pagina’s, van in totaal 84.

A

B

C

D

E

F

G

H

K

L

M

N

O

P

R

S

V

W

Z

Z meer

Speciale pagina's