Categorie:Zwangerschap

Uit Babypedia

Versie door Babypedia (Overleg | bijdragen) op 17 jan 2014 om 14:08

Ga naar: navigatie, zoeken

Vanaf de periode van de bevruchting van de eicel tot de geboorte van een kind is een vrouw zwanger. De duur van een volledige menselijke zwangerschap mens is 40 weken, ongeveer negen maanden. Voor een optimaal verloop van de zwangerschap is het belangrijk om bewust bezig te zijn met voeding, gebruik van genotmiddelen, rust en balans. Het is mogelijk je voor te bereiden op de fases voor, tijdens en na de zwangerschap.


In de Categorie Zwangerschap kun je lezen over zwanger worden. Je vindt er informatie over de vruchtbaarheidscyclus en de factoren die van invloed zijn op het zwanger raken.


Aan de andere kant kun je hier lezen over zwanger zijn. Er wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van de foetus en de ontwikkeling van het zwangere moederlichaam, en er worden begrippen toegelicht zoals zwangerschapsmasker, placenta, meconium en bekkenpijn. En welke vitamines moet je tijdens je zwangerschap extra innemen? Kijk ook naar het overzicht van de ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap.


Tijdens de zwangerschap kun je je ook richten op de periode na de zwangerschap. Dit kun je zelf doen, of je kunt beginnen door in gesprek te gaan met een babyplanner.


Kijk hieronder ook naar de ondercategorieën en de pagina's die in deze categorie vallen.

Pagina’s in categorie "Zwangerschap"

Deze categorie bevat de volgende 2 pagina’s, van in totaal 2.

Speciale pagina's