Categorie:Ouderschap

Uit Babypedia

Versie door Babypedia (Overleg | bijdragen) op 16 jun 2020 om 20:35

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Ouderschap.jpg

Het ouderschap is een veelomvattende zaak, de categorie Ouderschap bevat daarom een breed scala aan informatie. Misschien heb je behoefte aan informatie over vruchtbaarheidsbehandelingen. En er zijn zoveel dingen om over na te denken. Heb je bij de voorbereiding op de komst van je kind behalve over de naam wel eens nagedacht over het in de hand nemen van een babyplanner of een doula? Heb je het organiseren van een Gender Reveal feest wel eens overwogen? Of ga je een babyborrel geven als je de baby er eenmaal is? En wist je dat wasbare luiers tegenwoordig heel modern en makkelijk te hanteren zijn, en dat ze je veel geld kunnen besparen?

Als je baby er eenmaal is is het belangrijk om voldoende te weten over veiligheid en verzorging. Misschien heb je last van borstontsteking of heb je behoefte aan het lezen van adviesboeken of luchtig geschreven ouderschapsboeken. En hoe vervoer je een kind eigenlijk in alle veiligheid?

Je kunt al snel een beetje spelen met je baby. En er zijn vele cursussen waar je je in kunt verdiepen, van babyzwemmen tot kinderyoga. Maar ook voorlezen kun je doen vanaf dat je kindje heel klein is en volhouden tot ver nadat je kind zelf heeft leren lezen! Alle interactie tussen ouder en kind heeft invloed op het zelfvertrouwen van het kind.

Ook anticonceptie is een onderwerp dat aandacht behoeft.

Daarbij lees je hier over stromingen met verschillend gedachtegoed ten opzichte van het ouderschap, zoals bijvoorbeeld het natuurlijk ouderschap. Om de sfeer in huis optimaal en positief te houden kun je nadenken over het toepassen van de Gordon-methode. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een verantwoord en duurzaam leven met kinderen en kostenposten waar je als ouder/verzorger mee te maken kunt krijgen. Taalverwerving bij jonge kinderen is daarbij een ingewikkeld proces. En wellicht wil je je kind meertalig opvoeden of heeft het gezin baat bij video-interactiebegeleiding. Het is altijd goed om je vooraf te verdiepen in eerste hulp bij kleine kinderen.


Ga naar één van de andere categorieën:

Zwangerschap en bevalling

Voeding

Gezondheid

Samenleving

Ontwikkeling


Flag of the United Kingdom Read this page in English: Parenthood

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende ondercategorie.

Speciale pagina's