Artikelpagina

Uit Babypedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Een artikelpagina heeft steeds grofweg dezelfde indeling. Een artikel kan worden geschreven aan de hand van de volgende punten. Niet alle punten zijn voor elk artikel van toepassing. Artikelen horen neutraal en beschrijvend te zijn, het taalgebruik hoort keurig maar toch informeel te zijn (wel je/jij, geen u/uw).

Inleiding

Een artikel begint met de definitie van een term. Bijvoorbeeld: "Echoscopie (of echografie) is een techniek die onder andere wordt gebruikt om een foetus te onderzoeken op specifieke eigenschappen, afwijkingen of ligging."

Omschrijving

Na de definitie volgt de omschrijving. Deze omschrijving weidt enigszins uit over de term die in de inleiding gedefinieerd is. Bijvoorbeeld: "Meconium ziet er donkergroen tot zwart uit en is een zeer plakkerig goedje. Met het innemen van de eerste voedingen van de baby wordt het darmstelsel geprikkeld. In de loop van de eerste drie dagen komt alle meconium er zo uit. De ontlasting wordt steeds lichter en natter, totdat deze volledig uit verteerde melk bestaat. "

Geschiedenis

Hierna kan eventueel in worden gegaan op de geschiedenis van het onderwerp van het artikel. Bij een artikel over verloskunde zou hier bijvoorbeeld ruimte zijn voor wat informatie over de verloskunde van weleer.

Praktische toepassing voor aanstaande/jonge ouders

Na het theoretische gedeelte van het artikel is het voor jonge ouders ook belangrijk om te weten wat zij hiervan in de praktijk kunnen gebruiken. Bij een artikel over vitamine D zou bijvoorbeeld kunnen worden verteld wat vitamine D kan betekenen voor de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 4 jaar, wat de adviezen over het algemeen zijn voor het gebruik van vitamine D als toevoeging naast gezonde voeding, hoe de adviezen van land tot land verschillen en waar deze verschillen vandaan komen.

Referenties

Alle informatie wordt zoveel mogelijk onderbouwd aan de hand van betrouwbare (wetenschappelijke) publicaties.

Externe links

Meer informatie kan worden gegeven door relevante externe links te noemen.

Auteur

We geven expliciet aan wie de auteur is van de eerste versie van het artikel.

Zoekwoorden

Om de vindbaarheid van het artikel te verbeteren zetten we hier woorden die niet letterlijk voorkomen in de artikeltekst, maar die ook gebruikt hadden kunnen worden in het artikel, bijvoorbeeld omdat het synoniemen zijn van het onderwerp. Als mensen de synoniemen als zoekwoord gebruiken komen ze op die manier toch uit bij het artikel.

Verwijzing naar artikel in andere taal

Babypedia streeft ernaar alle artikelen in zowel het Nederlands als het Engels te plaatsen. Hier kan worden verwezen naar hetzelfde artikel in de andere taal. Dat doen we door op deze plek in het artikel het volgende neer te zetten in combinatie met een verwijzing naar de taal in de vorm van een vlag:


Flag of the United Kingdom Read this article in English: Title of the article

In code: [[Bestand:UK_flag.jpg|40px]] Read this article in English: Title of the article

of

NL vlag.jpg Lees dit artikel in het Nederlands: Naam van het artikel

In code: [[File:NL_vlag.jpg|40px]] Lees dit artikel in het Nederlands: Naam van het artikel

Indeling in categorieën

Aan het eind van elk artikel wordt bepaald in welke categorie(ën) het wordt geplaatst. Dit bevordert de vindbaarheid van het artikel.


Flag of the United Kingdom Read this article in English: Article page

Speciale pagina's