Categorie:Ouderschap

Uit Babypedia

Ga naar: navigatie, zoeken
Ouderschap Babypedia.jpg

Het ouderschap is een veelomvattende zaak, de categorie Ouderschap bevat daarom een breed scala aan informatie. Heb je bij de voorbereiding op de komst van je kind wel eens nagedacht over het in de hand nemen van een babyplanner of een doula? Heb je het organiseren van een Gender Reveal feest wel eens overwogen? Of ga je een babyborrel geven als je de baby er eenmaal is? En wist je dat wasbare luiers tegenwoordig heel modern en makkelijk te hanteren zijn, en dat ze je veel geld kunnen besparen?

Als je baby er eenmaal is is het belangrijk om voldoende te weten over veiligheid en verzorging. Misschien heb je last van borstontsteking of heb je behoefte aan het lezen van adviesboeken of luchtig geschreven ouderschapsboeken. En hoe vervoer je een kind eigenlijk in alle veiligheid?

Er zijn vele cursussen waar je je in kunt verdiepen, van babyzwemmen tot kinderyoga.

Maar ook anticonceptie is een onderwerp dat aandacht behoeft.

Daarbij lees je hier over stromingen met verschillend gedachtegoed ten opzichte van het ouderschap, zoals bijvoorbeeld het natuurlijk ouderschap. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een verantwoord en duurzaam leven met kinderen en kostenposten waar je als ouder/verzorger mee te maken kunt krijgen. Taalverwerving bij jonge kinderen is daarbij een ingewikkeld proces. En wellicht wil je je kind meertalig opvoeden of heeft het gezin baat bij video-interactiebegeleiding.

Externe links

www.anababa.nl - eerlijke informatie over alle facetten van het ouderschap

www.jennyvandermeer.nl - over opvoeden en ouderschap

www.kiind.nl - online magazine, bewust eerlijk en inspirerend

www.pep-consultancy.nl - Babyplanning en pedagogiek


40px Read this page in English: Parenthood

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 2 ondercategorieën, van een totaal van 2.